Bouwcommunicatie week 31

Datum: 29-07-2016

Hoe ver zijn we nu?

Morgenochtend wordt een nieuw prefab dek voor de fietstunnel Verbeekstraat geplaatst. Over enkele weken is het dan ook mogelijk om lopend of fietsend ten noorden van de Plesmanlaan de Verbeekstraat te kruisen.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Voor de fietstunnel hebben wij de laatste betonstort afgerond en zijn we nu volop bezig met afwerking en het plaatsen van de tegels. Komende week wordt de ruimte achter de damwanden aangevuld met zand, zodat over twee weken de damwanden hier verwijderd kunnen worden.

 

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

In de bouwkuip worden komende week weer wanden gestort aan de westzijde van het dek en gaan de tegelzetters verder met het afwerken van de wanden. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

Ook op zaterdag 30 juli worden vanaf 7:00 uur werkzaamheden verricht in de bouwkuip. Hierbij wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

 

Werkzaamheden Verbeektunnel

Komende week worden de voetpaden in de tunnel betegeld, tijdens deze werkzaamheden zullen voetgangers over het fietspad lopen. De tunnel blijft open gedurende deze werkzaamheden.

 

Morgen, zaterdag 30 juli, wordt het nieuwe dek aan de noordzijde van de Verbeektunnel geplaatst. De sparingen hiervoor zijn al zichtbaar in de wand. Dit extra dek is nodig omdat er in de nieuwe situatie ook een fiets-/voetpad aan de noordzijde van de Plesmanlaan loopt en dit verkeer de fietstunnel ook bovenlangs moet kruisen: hiervoor is op het bestaande dek met de rijstroken voor gemotoriseerd verkeer nu geen ruimte. De werkzaamheden voor het plaatsen van het dek starten op zaterdag al om 5:00 met het opstellen van de kraan en duren naar verwachting de hele dag; gedurende de werkzaamheden is de Einsteinweg niet bereikbaar vanaf de Plesmanlaan. De Verbeektunnel blijft voor fietsers en voetgangers open, met uitzondering van de de momenten dat de kraan aan het hijsen is. Dit wordt gecoördineerd door verkeersregelaars. Tijdens deze werkzaamheden wordt er weinig tot geen overlast voor de omgeving verwacht t.g.v. geluidshinder.

 

Werkzaamheden kruising Verbeekstraat – Plesmanlaan - Einsteinweg

Het vernieuwen van de kruising Verbeekstraat/Einsteinweg – Plesmanlaan behoort ook tot het project OBSP. De komende drie maanden worden hier ook de nodige werkzaamheden verricht; buiten het verkeer, maar ook op of ter plaatse van de bestaande wegen, hierdoor zal het afwisselend nodig zijn zo nu en dan rijbanen of richtingen af te sluiten en verkeersmaatregelen in te stellen. De bereikbaarheid van alle locaties blijft gegarandeerd, maar dit wordt zo nu en dan via omleidingen gerealiseerd.

 

Daarnaast is tot en met vrijdag 26 augustus het fietspad aan de zuidzijde van de Plesmanlaan tussen de Verbeekstraat en de Jan Luykenlaan afgesloten. Hiervoor is een omleiding ingesteld (zie de afbeelding hieronder). Gedurende deze periode is ook bushalte ‘Verbeekstraat’ aan de zuidzijde van de Plesmanlaan afgesloten.

 

Verkeerssituatie bij kruising Plesmanlaan / Verbeekstraat:

 

Doorkijk werkzaamheden

-       Week 29-34: afwisselend afsluiten rijbanen ter plaatse van de kruising Einsteinweg/Verbeekstraat – Plesmanlaan. De bereikbaarheid blijft gegarandeerd.

-       Week 32: Werkzaamheden in de bouwkuip Dr. Lelylaan waarbij de damwanden uit de bouwkuip getrild worden. Hierbij is trillings- en geluidshinder niet uit te sluiten.

-       Week 33-34: Werkzaamheden in de bouwkuip Plesmanlaan waarbij de damwanden uit de bouwkuip getrild worden. Hierbij is trillings- en geluidshinder niet uit te sluiten.

-       Week 33-35: Aanleg fietspad langs fietstunnel, ten noorden van de Dr. Lelylaan.

-       Week 36-38: Verwijderen tijdelijke geluidswal langs het Jan Paetsplein, graven nieuwe watergang en aanleg nieuwe aarden wal.

-       Week 34: werkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties in de nacht, van 20:00 tot 06:00. Gedurende deze werkzaamheden zal het verkeer begeleid worden door verkeersregelaars.

-       Week 34, nachtwerkzaamheden aan Einsteinweg/Verbeekstraat; tussen 20:00 en 05:00 is de rijstrook Einsteinweg naar Plesmanlaan en de rijstrook van Plesmanlaan naar Verbeekstraat afgesloten; hiervoor worden omleidingen ingesteld.

-       Week 35: nachtwerkzaamheden aan Einsteinweg/Verbeekstraat; tussen 20:00 en 05:00 is de rijstrook van Plesmanlaan naar Einsteinweg en de rijstrook van Verbeekstraat naar Plesmanlaan afgesloten; hiervoor worden omleidingen ingesteld.

-       Week 35: Woensdagnacht 31 augustus, asfalteren fietspad aan achterzijde Jan Paetsplein.

-       Weekenden week 35 / 36: werkzaamheden aan de kruising Plesmanlaan – Einsteinweg/Verbeekstraat, rijrichtingen afgesloten en omleidingen ingesteld.

-       Weekend week 38: doorlopende werkzaamheden kruising Haagse Schouwweg - Dr. Lelylaan

 

Voor de definitieve situatie ter plaatse van de Haagse Schouwweg en de overige wegen in het projectgebied, klikt u hier.

 

Huidige verkeerssituatie:


Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief