Bouwcommunicatie week 32

Datum: 05-08-2016

Hoe ver zijn we nu?

Naast de spoedige voortgang van de ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan en de fietstunnel Verbeekstraat, gaan ook de werkzaamheden aan de fietstunnel Verbeekstraat conform planning: het nieuwe prefab dek is geplaatst, waardoor over enkele maanden ook fietsers en voetgangers de Verbeektunnel bovenlangs kunnen kruisen aan de noordzijde van de Plesmanlaan.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Komende week worden de damwanden van de bouwkuip achter het Jan Paetsplein verwijderd. Deze activiteit start aanstaande dinsdag en duurt de hele week. Hierbij is hinder door geluid en trillingen niet uit te sluiten.

Morgen, zaterdag 6 augustus, wordt er vanaf 7:00 uur ook gewerkt in de bouwkuip, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

 

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

In de bouwkuip aan de Plesmanlaan heeft ook de laatste betonstort plaatsgevonden. Komende week worden hier tegels aangebracht en worden voorbereidende activiteiten verricht om de wanden gereed te maken voor het plaatsen van de leuningen langs de gehele tunnel. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

Morgen, zaterdag 6 augustus, wordt er vanaf 7:00 uur ook gewerkt in de bouwkuip, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

 

Werkzaamheden Verbeektunnel

Het nieuwe dek is geplaatst en hier bovenop wordt komende week het fiets- en voetpad afgewerkt.

 

Werkzaamheden kruising Verbeekstraat – Plesmanlaan - Einsteinweg

Ook komende week worden werkzaamheden verricht aan de kruising Verbeekstraat / Plesmanlaan / Einsteinweg. De nieuwe bushaltes worden gerealiseerd, aan de Einsteinweg wordt gewerkt aan de voetpaden en op verschillende locaties rondom de kruising worden kabels onder de grond aangelegd t.b.v. de openbare verlichting en verkeerslichten.

 

Daarnaast is tot en met vrijdag 26 augustus het fietspad aan de zuidzijde van de Plesmanlaan tussen de Verbeekstraat en de Jan Luykenlaan afgesloten. Hiervoor is een omleiding ingesteld (zie de afbeelding hieronder). Gedurende deze periode is ook bushalte ‘Verbeekstraat’ aan de zuidzijde van de Plesmanlaan afgesloten.

 

Volgende week zaterdag 13 augustus leggen wij riolering door de Verbeekstraat. Dit betekent dat de toegang tot de westelijke toerit van de Verbeekstraat geregeld zal worden met behulp van verkeersregelaars. De Verbeekstraat blijft gedurende deze werkzaamheden altijd bereikbaar.

 

Verkeerssituatie bij kruising Plesmanlaan / Verbeekstraat:

 

Doorkijk werkzaamheden

-       Week 29-34: afwisselend afsluiten rijbanen ter plaatse van de kruising Einsteinweg/Verbeekstraat – Plesmanlaan. De bereikbaarheid blijft gegarandeerd.

-       Week 33-34: Werkzaamheden in de bouwkuip Plesmanlaan waarbij de damwanden uit de bouwkuip getrild worden. Hierbij is trillings- en geluidshinder niet uit te sluiten.

-       Week 33-35: Aanleg fietspad langs fietstunnel, ten noorden van de Dr. Lelylaan.

-       Week 36-38: Verwijderen tijdelijke geluidswal langs het Jan Paetsplein, graven nieuwe watergang en aanleg nieuwe aarden wal.

-       Week 34: werkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties in de nacht, van 20:00 tot 06:00. Gedurende deze werkzaamheden zal het verkeer begeleid worden door verkeersregelaars.

-       Week 34, nachtwerkzaamheden aan Einsteinweg/Verbeekstraat; tussen 20:00 en 05:00 is de rijstrook Einsteinweg naar Plesmanlaan en de rijstrook van Plesmanlaan naar Verbeekstraat afgesloten; hiervoor worden omleidingen ingesteld.

-       Week 35: nachtwerkzaamheden aan Einsteinweg/Verbeekstraat; tussen 20:00 en 05:00 is de rijstrook van Plesmanlaan naar Einsteinweg en de rijstrook van Verbeekstraat naar Plesmanlaan afgesloten; hiervoor worden omleidingen ingesteld.

-       Week 35: Woensdagnacht 31 augustus, asfalteren fietspad aan achterzijde Jan Paetsplein.

-       Weekenden week 35 / 36: werkzaamheden aan de kruising Plesmanlaan – Einsteinweg/Verbeekstraat, rijrichtingen afgesloten en omleidingen ingesteld.

-       Weekend week 38: doorlopende werkzaamheden kruising Haagse Schouwweg - Dr. Lelylaan

 

Voor de definitieve situatie ter plaatse van de Haagse Schouwweg en de overige wegen in het projectgebied, klikt u hier.

 

Huidige verkeerssituatie:Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief