Bouwcommunicatie week 33

Datum: 12-08-2016

Hoe ver zijn we nu?

Veel van de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden gebeuren in de bouwkuipen zelf, dit is vanaf de weg niet duidelijk te zien maar de afbouw verloopt voorspoedig. In de bouwkuip Plesmanlaan is bijna de gehele noordzijde al voorzien van tegels.

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Komende week worden er tegels aangebracht aan de wanden in de bouwkuip Dr. Lelylaan. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

Morgen, zaterdag 13 augustus, wordt er vanaf 7:00 uur ook gewerkt in de bouwkuip, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht. Maandag 15 augustus zal de stalen damwand verwijderd worden, hierbij is geluid -en trillinghinder niet uit te sluiten.

Aanstaande woensdag vinden er ook tijdens de nacht werkzaamheden plaats, waaronder het asfalteren van het fietspad aan de achterzijde van het Jan Paetsplein. Deze werkzaamheden starten om 20:00 uur in de avond en duren tot 05:00 in de ochtend. Hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

Komende week worden hier tegels aangebracht en worden voorbereidende activiteiten verricht om de wanden gereed te maken voor het plaatsen van de leuningen langs de gehele tunnel. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht. Verder worden vanaf dinsdag 16 augustus de damwanden verwijderd. Deze werkzaamheden nemen enkele dagen in beslag. Hierbij is trillings- en geluidshinder niet uit te sluiten.

Morgen, zaterdag 13 augustus, wordt er vanaf 7:00 uur ook gewerkt in de bouwkuip, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

Werkzaamheden kruising Verbeekstraat – Plesmanlaan - Einsteinweg

Ook komende week worden werkzaamheden verricht aan de kruising Verbeekstraat / Plesmanlaan / Einsteinweg. Het gaat o.a. om het aanbrengen van asfalt, banden en tegels. Daarnaast wordt de bushalte op de Plesmanlaan noordoost gerealiseerd. Gedurende deze werkzaamheden wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht. Morgen, zaterdag 13 augustus, wordt door de Verbeekstraat riolering gelegd. De toegang tot de westelijke toerit van de Verbeekstraat wordt geregeld met behulp van verkeersregelaars. De Verbeekstraat blijft gedurende deze werkzaamheden bereikbaar.

Aanstaande donderdag vinden er ook tijdens de nacht werkzaamheden plaats, waaronder het aanbrengen van asfalt aan de Plesmanlaan-Verbeekstraat. Deze werkzaamheden starten om 20:00 uur in de avond en duren tot 05:00 uur in de ochtend. Hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

Komende week is de westelijke toegang Verbeekstraat afgesloten van woensdagochtend 17 augustus vanaf 7:00 tot en met vrijdagavond in verband met het aanleggen van de nieuwe Plesmanlaan op deze locatie. Verkeer naar de Verbeekstraat kan omrijden via de kruising Verbeekstraat / Plesmanlaan / Einsteinweg.

Het fietspad aan de zuidzijde van de Plesmanlaan tussen de Verbeekstraat en de Jan Luykenlaan is tot en met vrijdag 26 augustus afgesloten. Er is een omleiding ingesteld (zie de afbeelding hieronder). Gedurende deze periode is ook bushalte 'Verbeekstraat' aan de zuidzijde van de Plesmanlaan afgesloten. De alternatieve bushalte, is de bushalte Ehrenfestweg.

Doorkijk werkzaamheden

- Week 29-34: afwisselend afsluiten rijbanen ter plaatse van de kruising Einsteinweg/Verbeekstraat – Plesmanlaan. De bereikbaarheid blijft gegarandeerd.

- Week 33-34: Werkzaamheden in de bouwkuip Plesmanlaan waarbij de damwanden uit de bouwkuip getrild worden. Hierbij is trillings- en geluidshinder niet uit te sluiten.

- Week 33-35: Aanleg fietspad langs fietstunnel, ten noorden van de Dr. Lelylaan.

- Week 36-38: Verwijderen tijdelijke geluidswal langs het Jan Paetsplein, graven nieuwe watergang en aanleg nieuwe aarden wal.

- Week 34: werkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties in de nacht, van 20:00 tot 06:00. Gedurende deze werkzaamheden zal het verkeer begeleid worden door verkeersregelaars.

- Week 34, nachtwerkzaamheden aan Einsteinweg/Verbeekstraat; tussen 20:00 en 05:00 is de rijstrook Einsteinweg naar Plesmanlaan en de rijstrook van Plesmanlaan naar Verbeekstraat afgesloten; hiervoor worden omleidingen ingesteld.

- Week 35: nachtwerkzaamheden aan Einsteinweg/Verbeekstraat; tussen 20:00 en 05:00 is de rijstrook van Plesmanlaan naar Einsteinweg en de rijstrook van Verbeekstraat naar Plesmanlaan afgesloten; hiervoor worden omleidingen ingesteld.

- Week 35: Woensdagnacht 31 augustus, asfalteren fietspad aan achterzijde Jan Paetsplein.

- Weekenden week 35 / 36: werkzaamheden aan de kruising Plesmanlaan – Einsteinweg/Verbeekstraat, rijrichtingen afgesloten en omleidingen ingesteld.

- Weekend week 38: doorlopende werkzaamheden kruising Haagse Schouwweg - Dr. Lelylaan

Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief