Bouwcommunicatie week 37

Datum: 09-09-2016

Hoe ver zijn we nu?

De eerste leuningen op de onderdoorgang Plesmanlaan zijn geplaatst, de komende weken wordt hier verder aan gewerkt. Het betegelen van de wanden gaat ondertussen gestaag door, we zijn al aardig onderweg met het plaatsen van de ruim 110.000 tegels.

Komend weekend zijn we doorlopend aan het werk op de kruising Verbeekstraat-Plesmanlaan-Einsteinweg.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Over twee weken wordt de fietstunnel opengesteld voor voetgangers en fietsers. Komende week worden de wanden verder betegeld. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

Ook morgen, zaterdag 10 september, wordt er vanaf 7:00 uur in de bouwkuip van de fietstunnel gewerkt, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

 

Aan de achterzijde van het Jan Paetsplein is de beschoeiing voor de nieuwe watergang inmiddels geplaatst. Komende week gaan deze werkzaamheden verder en gaat de aanleg van de nieuwe aardenwal van start. Bij deze werkzaamheden wordt een rupskraan ingezet, waardoor er sprake kan zijn van enige hinder door geluid voor de omgeving.

 

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

Morgen, zaterdag 10 september, wordt er vanaf 7:00 uur  in de bouwkuip gewerkt, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

Komende week worden de tegels en het leuningwerk in de bouwkuip aangebracht. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

 

Werkzaamheden Verbeektunnel

De afbouwwerkzaamheden aan de Verbeektunnel worden de gehele week voortgezet. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

 

Weekendwerkzaamheden kruising Verbeekstraat – Plesmanlaan - Einsteinweg

Dit weekend, vanaf vanavond 20:00, wordt er grootschalig gewerkt aan de kruising Verbeekstraat – Plesmanlaan – Einsteinweg. Hierbij wordt de nieuwe inrichting van de kruising verricht en worden de asfalteringswerkzaamheden gedaan voor de zuidelijke helft van de kruising. Bij deze nachtelijke werkzaamheden is overlast door geluid helaas niet uit te sluiten. Deze weekendwerkzaamheden zijn, als het weer goed is, de laatste nachtelijke werkzaamheden met geluidsoverlast voor deze kruising.

 

Door deze werkzaamheden is het nodig om op de kruising verkeersmaatregelen in te stellen. De Verbeekstraat op de kruising wordt het hele weekend (van vanavond, vrijdag 9 september, 20:00 tot maandag 12 september 5:00) afgesloten. Gedurende deze periode is de Verbeekstraat in beide richtingen toegankelijk via de westelijke toerit vanaf de Plesmanlaan. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer ter plaatse van de werkzaamheden.

 

Volgend weekend, tussen vrijdag 9 september 20:00 en maandag 12 september 5:00, verrichten wij werkzaamheden aan de zuidelijke helft van de kruising. Vanwege deze werkzaamheden is de Verbeekstraat afgesloten voor verkeer.

 

Afsluiting fietspad

Het fietspad aan de zuidzijde van de Plesmanlaan tussen de Verbeekstraat en de Jan Luykenlaan is tot en met zondag 18 september afgesloten. Er is een omleiding ingesteld (zie de afbeelding hieronder).

De bushalte ‘Verbeekstraat’ aan de zuidzijde van de Plesmanlaan was de afgelopen weken afgesloten, maar wordt vanaf aanstaande maandag 12 september weer opengesteld.

 

Verkeerssituatie bij kruising Plesmanlaan / Verbeekstraat:

 

Doorkijk werkzaamheden

-       Week 36-38: Verwijderen tijdelijke aarden wal langs het Jan Paetsplein, graven nieuwe watergang en aanleg nieuwe aarden wal.

-       Weekenden week 36: werkzaamheden aan de kruising Plesmanlaan – Einsteinweg/Verbeekstraat, rijrichtingen afgesloten en omleidingen ingesteld.

-       Weekend week 38: doorlopende werkzaamheden kruising Haagse Schouwweg - Dr. Lelylaan

 

Voor de definitieve situatie ter plaatse van de Haagse Schouwweg en de overige wegen in het projectgebied, klikt u hier.

 

Huidige verkeerssituatie:Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief