Bouwcommunicatie week 38

Datum: 16-09-2016

Hoe ver zijn we nu?

Over een week is het zover: dan gaat de fietstunnel Dr. Lelylaan open en kunnen fietsers en voetgangers van de nieuwe tunnel gebruik maken om de Dr. Lelylaan te passeren.

Komende week zullen wij op meerdere locaties in het projectgebied asfalt aanbrengen voor fietspaden. Gedurende deze werkzaamheden zal het verkeer langs het werk geleid worden door verkeersregelaars.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Het betegelen van de wanden in de fietstunnel is in volle gang en ook morgen, zaterdag 17 september, wordt in de tunnel gewerkt. Hierbij wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

 

Komende week wordt het fietspad in de fietstunnel Dr. Lelylaan geasfalteerd. Volgende week zaterdag 24 september wordt de fietstunnel vanaf 20:00 uur opengesteld voor fietsers en voetgangers.

 

Aan de achterzijde van het Jan Paetsplein zijn wij ook komende week nog bezig met de aanleg van de nieuwe aarden wal en de afwerking hiervan.

 

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

Morgen, zaterdag 17 september, wordt er vanaf 7:00 uur  in de bouwkuip gewerkt, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

Komende week worden de tegels en het leuningwerk in de bouwkuip aangebracht. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

 

Werkzaamheden kruising Dr. Lelylaan – Haagse Schouwweg

In het weekend van week 38 wordt op zaterdag 24 september vanaf 20:00 uur tot zondag 25 september 17:00 uur gewerkt aan de verkeerslichten op de kruising Dr. Lelylaan – Haagse Schouwweg. Bij deze werkzaamheden worden de tijdelijke verkeerslichten verwijderd en de nieuwe masten op hun definitieve locatie geplaatst. Bij deze werkzaamheden is enige overlast voor de omgeving als gevolg van geluid niet uit te sluiten. Tijdens de werkzaamheden zijn alle rijrichtingen beschikbaar, maar wordt het verkeer geregeld met verkeersregelaars.

 

Op zaterdagavond 24 september wordt de fietstunnel opengesteld voor fietsers en voetgangers. De oversteek van de Dr. Lelylaan wordt verwijderd en om de Dr. Lelylaan te kunnen kruisen wordt vanaf dat moment de fietstunnel gebruikt. De trap voor voetgangers aan de noordzijde van de fietstunnel is op dat moment helaas nog niet aanwezig, deze wordt over enkele weken geplaatst: voetgangers kunnen via het voetpad de tunnel in en uit.

 

Werkzaamheden kruising Einsteinweg – Plesmanlaan - Verbeekstraat

Na twee grote weekenden waarin we continu gewerkt hebben, is het grootste werk aan de kruising Einsteinweg – Plesmanlaan – Verbeekstraat gedaan. Wel zijn we nu nog enkele weken bezig met de afwerking. Ten zuiden van de Verbeektunnel wordt komende week asfalt voor het fietspad geplaatst; hier wordt het verkeer geregeld met verkeersregelaars.

Het fietspad aan de zuidzijde van de Plesmanlaan tussen de Verbeekstraat en de Jan Luykenlaan is tot en met woensdag 21 september afgesloten. Er is een omleiding ingesteld (zie de afbeelding hieronder).

De bushalte ‘Verbeekstraat’ aan de zuidzijde van de Plesmanlaan is wel bereikbaar.

 

Verkeerssituatie bij kruising Plesmanlaan / Verbeekstraat:

 

Doorkijk werkzaamheden

-        Weekend week 38: zaterdagnacht werkzaamheden kruising Dr. Lelylaan – Haagse Schouwweg

-        Week 41-43: Ehrenfestweg in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer; de weg blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers

 

Voor de definitieve situatie ter plaatse van de Haagse Schouwweg en de overige wegen in het projectgebied, klikt u hier.

 

Huidige verkeerssituatie:Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief