Bouwcommunicatie week 25

Datum: 12-06-2015

Planning 

De komende weken staan de volgende werkzaamheden op de planning: 

Hervatten werkzaamheden oude funderingen

De werkzaamheden ter plaatse van de oude funderingen langs de Haagse Schouwweg worden aanstaande maandag hervat; het gaat hierbij voornamelijk om het afvoeren van puin.

Afgraven deel grondwal Dr. Lelylaan 

Vanaf maandag 15 juni start Heijmans met het afgaven van een deel van de grondwal langs de Dr. Lelylaan; op het figuur is met de blauwe lijn aangegeven welk deel van de wal wordt verwijderd. De grondwal wordt afgegraven om ruimte te creëren voor de verlegging van kabels en leidingen (o.a. telecom). Later zal de ruimte ook deels gebruikt worden voor de aanleg van de tijdelijke wegen. Na het afgraven van de wal wordt een tijdelijke geluidswal geplaatst. De werkzaamheden inclusief het plaatsen van de nieuwe geluidswal zullen ca. 1,5 maand in beslag nemen. 

Vanaf maandag 15 juni is het fietspad over de wal afgesloten vanaf de fietsersbrug over de Dr. Lelylaan tot de kruising met de Haagse Schouwweg en langs de Haagse Schouwweg, tussen de Dr. Lelylaan en de Plesmanlaan. Fietsers kunnen gebruikmaken van het fietspad dat ten zuiden van de Dr. Lelylaan loopt, of van de omleiding door de wijk De Bockhorst via de Van Ravelingenstraat. Deze omleiding wordt met borden aangegeven. Het fiets-/voetpad is komende week afgesloten, zal hierna enkele weken weer open zijn en in latere stadia weer afgesloten worden. Bij afsluiting van het fietspad wordt de omleiding middels bebording aangegeven.

 

Werkzaamheden verleggingen kabels en leidingen

Vanaf komende week starten de werkzaamheden voor de verleggingen van kabels en leidingen in het projecgebied. Komende week zal er ten noorden van de Plesmanlaan gewerkt worden. Tevens wordt er een leiding langs de Haagse Schouwweg, ten zuiden van de kruising Dr. Lelylaan, gelegd ter voorbereiding op het plaatsen in de grond. Het voetpad blijft aan deze zijde gedurende ca. vier weken afgesloten. Voetgangers worden omgeleid langs de andere zijde van de Haagse Schouwweg.