Bouwcommunicatie week 45

Datum: 30-10-2015

Hoe ver zijn we nu? 

Afgelopen donderdag is een belangrijke mijlpaal in het project behaald met het heien van de eerste funderingspaal van de onderdoorgang Plesmanlaan. De komende weken staan in het teken van het heien van funderingspalen voor de onderdoorgang Plesmanlaan en over een paar weken zullen wij ook starten met het heien van de palen van de fietstunnel. 

 

Werkzaamheden:  

Damwanden trillen 

De bouwkuip van de onderdoorgang Plesmanlaan is gereed. Voor het plaatsen van de laatste damwandplanken van het kopscherm langs de Dr. Lelylaan is nog een dag werk benodigd. Tijdens deze activiteit wordt in verband met de veiligheid een rijbaan afgesloten. Vanwege de hoge verkeersintensiteit in het gebied, is dit doordeweeks en op zaterdag niet mogelijk, daarom wordt dit op zondag 15 november gedaan. Hierbij is hinder door geluid en trillingen te verwachten.  

  

Ontgraven bouwkuipen en overige werkzaamheden

De bouwkuip voor de onderdoorgang Plesmanlaan is volledig ontgraven. Het ontgraven van de fietstunnel start nadat de laatste damwandplanken zijn geplaatst, over twee weken.

Vanaf komende week worden er groutankers geplaatst om de damwanden te verankeren bij de fietstunnel Dr. Lelylaan. Deze activiteit is geluidsarm.

 

Heien funderingspalen

Wij zijn deze week gestart met het heien van de funderingspalen voor de ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan. Aansluitend worden ook de funderingspalen voor de fietstunnel geplaatst. Het heien duurt in totaal zo’n zes weken. Bij het heien wordt gewerkt van 7:00 tot 19:00. Zaterdag 7 november a.s. zal er ook worden geheid. Het heien gaat gepaard met het nodige geluid en trillingen; we houden de periode zo compact mogelijk. 

 

Verwijderen overige fundatieresten oud viaduct

Afgelopen week hebben wij de laatste resten van het oude rijksviaduct langs de Haagse Schouwweg gesloopt. De komende week zullen wij ter plaatse de laatste resten opruimen en voorbereidingen treffen voor vervolgwerkzaamheden aan de nieuwe Haagse Schouwweg en de tweede bouwfase van de fietstunnel.

 

Doorkijk vervolgwerkzaamheden:

  • Over twee weken wordt het huidige fietspad tussen de Haagse Schouwweg en de Van Ravelingenstraat tijdelijk afgesloten. Fietsers kunnen gebruikmaken van een bypass, zodat de bereikbaarheid gegarandeerd blijft

  • Werkzaamheden ter plaatse van de oude fundatieresten, voorbereiden vervolgwerkzaamheden; komende weken

  • Damwanden trillen voor de fietstunnel bij de Dr. Lelylaan (zuidzijde thv Docos), zondag 15 november

  • Ontgraven bouwkuip fietstunnel ten zuiden van Dr. Lelylaan vanaf week 47, extra vrachtverkeer op de weg vanwege grondtransport

  • Heien funderingspalen bouwkuipen Plesmanlaan en Dr. Lelylaan: vanaf aankomende week, duur ca. zes weken, inclusief enkele zaterdagen (in elk geval zaterdag 7 november)

 

Huidige verkeerssituatie:

 


 

Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief