Bouwcommunicatie week 46

Datum: 06-11-2015

Hoe ver zijn we nu?

Afgelopen week heeft de officiële start van de aanleg ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan plaatsgevonden. Onder leiding van wethouder Strijk is door de Universiteit Leiden, ondernemersverenigingen Bio Science Park en Verbeekstraat/Haagse Schouwweg en Heijmans de symbolische eerste paal geslagen. We zijn nu dan ook in volle gang met het heien van funderingspalen en vanaf komende week wordt begonnen met het storten van beton voor de ongelijkvloerse kruising.

 

Werkzaamheden:  

Heien funderingspalen

We plaatsen momenteel met twee heistellingen de funderingspalen voor de ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan. Over twee weken starten we ook met plaatsen van de funderingspalen voor de fietstunnel. Het heien duurt nog circa vier weken. Bij het heien wordt gewerkt van 7:00 uur tot 19:00 uur.

Zoals reeds gecommuniceerd zal morgen (zaterdag 7 november) worden geheid. Het heien gaat gepaard met het nodige geluid en trillingen; we houden de periode zo compact mogelijk. 

 

Damwanden trillen

De bouwkuip van de onderdoorgang Plesmanlaan is gereed. Voor het plaatsen van de laatste damwandplanken van het kopscherm langs de Dr. Lelylaan is nog een dag werk nodig. Tijdens deze activiteit wordt in verband met de veiligheid een rijbaan afgesloten. Vanwege de hoge verkeersintensiteit in het gebied, is dit doordeweeks en op zaterdag niet mogelijk, daarom wordt dit bij uitzondering op zondag 15 november gedaan. Hierbij is hinder door geluid en trillingen te verwachten.

Op zaterdag 14 november worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het trillen van de damwanden op zondag 15 november.

 

Ontgraven bouwkuipen en overige werkzaamheden

De bouwkuip voor de fietstunnel Dr. Lelylaan wordt gegraven nadat de laatste damwandplanken zijn geplaatst. De aanvullende werkzaamheden aan de bouwkuip zijn al gestart, zo worden er groutankers geplaatst om de damwanden te verankeren; deze activiteit is geluidsarm.

In de bouwkuip Plesmanlaan starten we komende week al met ‘koppensnellen’ waarbij de bovenkant van de heipalen wordt bewerkt om de wapening bloot te leggen om deze te vervlechten met de wapening van de vloer. Bij deze activiteiten wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

Doorkijk vervolgwerkzaamheden:

  • Het fietspad langs de Haagse Schouwweg, bij de ingang van Docos, wordt verlegd. Het tijdelijke fietspad blijft hier liggen tot eind april 2016

  • Damwanden trillen voor de fietstunnel bij de Dr. Lelylaan (zuidzijde thv Docos), zondag 15 november

  • Ontgraven bouwkuip fietstunnel ten zuiden van Dr. Lelylaan vanaf week 47, extra vrachtverkeer op de weg vanwege grondtransport

  • Heien funderingspalen bouwkuipen Plesmanlaan en Dr. Lelylaan: duur nog ca. vier weken, inclusief enkele zaterdagen (in elk geval zaterdag 7 november)

  • Vanaf komende week wordt de bouw van de ongelijkvloerse kruising vervolgd door het bewerken van de funderingspalen, het vlechten van de wapening en het storten van delen van de vloer

 

Huidige verkeerssituatie:

Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief