Bouwcommunicatie week 47

Datum: 12-11-2015

Hoe ver zijn we nu?

Het heien van de palen gaat voorspoedig en komende zondag plaatsen we de laatste damwandplanken in de bouwkuip van de fietstunnel. Nog enkele weken palen heien en dan zitten voor bouwfase 1 de palen erin. Rond mei 2016 vangt bouwfase 2 aan en worden de resterende funderingspalen geheid, circa nog een derde van het totaal aantal palen.

 

Werkzaamheden:  

Damwanden trillen

Dit weekend wordt er gewerkt aan het gereed maken van de bouwkuip van de fietstunnel Dr. Lelylaan. Aanstaande zondag 15 november vanaf 8:00 worden de laatste damwandplanken de grond in getrild. Tijdens deze activiteit wordt in verband met de veiligheid een rijbaan afgesloten. Vanwege de hoge verkeersintensiteit in het gebied, is dit doordeweeks en op zaterdag niet mogelijk, daarom wordt dit op zondag 15 november gedaan. Hierbij is hinder door geluid en trillingen te verwachten. Op zaterdag 14 november zullen vast voorbereidende werkzaamheden getroffen worden, hierbij wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

 

Ontgraven bouwkuipen en overige werkzaamheden

Komende week worden voor de bouwkuip Dr. Lelylaan de laatste groutankers geplaatst om de danwandplanken te verankeren. Hiermee is de bouwkuip gereed. In de loop van komende week wordt dan de heistelling van de bouwkuip Plesmanlaan naar de Dr. Lelylaan verplaatst, zodat daar vanaf week 48 (maandag 23 november) het heien van funderingspalen kan beginnen. Het plaatsen van de groutankers is een geluidsarme activiteit.

 

Heien funderingspalen

We werken momenteel met twee heistellingen voor het plaatsen van de funderingspalen voor de ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan. Over een week starten we ook met het heien van de funderingspalen voor de fietstunnel. Het heien duurt nog circa drie weken. Bij het heien wordt gewerkt van 7:00 uur tot 19:00 uur.

 

Doorkijk vervolgwerkzaamheden:

  •  Ontgraven bouwkuip fietstunnel ten zuiden van Dr. Lelylaan vanaf week 49 (maa, extra vrachtverkeer op de weg vanwege grondtransport

  • Heien funderingspalen bouwkuipen Plesmanlaan en Dr. Lelylaan: duur nog ca. drie weken, inclusief enkele zaterdagen.

  •  De volgende stappen in de bouw van de ongelijkvloerse kruising, namelijk het bewerken van de funderingspalen, het vlechten van de wapening en het storten van delen van de vloer

 

Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief