Bouwcommunicatie week 48

Datum: 20-11-2015

Hoe ver zijn we nu?

De funderingspalen van de bouwkuip Plesmanlaan zijn voor fase 1 allemaal geplaatst, dit zijn circa een derde van het totaal aantal palen. Rond mei 2016 vangt bouwfase 2 aan en in deze fase worden de laatste heipalen geplaatst.

Komende week wordt de bouwkuip van de fietstunnel ontgraven en einde van de week de heistelling aanvoeren naar de bouwkuip fietstunnel.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Komende week wordt de bouwkuip van de fietstunnel ontgraven, hierbij wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

Later in de week zal een deel van de watergang langs de Haagse Schouwweg naast de bouwkuip gedempt worden om werkruimte te creëren om de fietstunnel te kunnen bouwen. Het watersysteem wordt hierbij in stand gehouden.

 

Aanstaande zaterdag 21 november zal er ook gewerkt worden in de bouwkuip, hier worden de laatste werkzaamheden afgerond om volgende week te kunnen starten met ontgraven. Deze werkzaamheden zijn geluidsarm.

 

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan 

In de bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan wordt hard gewerkt aan het vlechten van wapening, maken van de bekisting waar het beton in gestort wordt en de voorbereidingen van de eerste betonstort. Vanaf heden zullen deze werkzaamheden dagelijks plaatsvinden (maandag t/m zaterdag) plaatsvinden. Gemiddeld vindt er wekelijks een betonstort klaar.

Ook aanstaande zaterdag 21 november worden er werkzaamheden uitgevoerd in de bouwkuip, waaronder het plaatsen van de wapening voor een deel van de vloer. Hierbij wordt geen minimale overlast voor de omgeving verwacht.

 

Heien funderingspalen

De heiwerkzaamheden zijn afgerond in de bouwkuip Plesmanlaan. Komende week wordt er niet geheid, omdat de bouwkuip van de fietstunnel eerst ontgraven moet worden. In week 49 (vanaf maandag 30 november) worden de heipalen van de fietstunnel aangebracht.

 

Doorkijk vervolgwerkzaamheden:

  • ·         Heien funderingspalen bouwkuipen fietstunnel Dr. Lelylaan, vanaf maandag 30 november, duur ca. 1 week

 

Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief