Bouwcommunicatie week 49

Datum: 27-11-2015

Hoe ver zijn we nu?

Vorige week is het ontwerp voor de toekomstige situatie gepresenteerd aan belanghebbenden; zie hiervoor ook het nieuwsbericht van de gemeente Leiden. De afgelopen week is een start gemaakt met het ontgraven van de bouwkuip van de fietstunnel. In de bouwkuip van de Plesmanlaan worden wapening en bekisting aangebracht om uiteindelijk het beton storten mogelijk te maken.

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Komende week wordt een deel van de watergang langs de Haagse Schouwweg, naast de bouwkuip gedempt om werkruimte te creëren om de fietstunnel te kunnen bouwen. Het watersysteem wordt hierbij in stand gehouden. Daarnaast verricht Heijmans voorbereidende werkzaamheden in de bouwkuip in aanloop naar de verdere bouw van de fietstunnel. Hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht. Afhankelijk van de voortgang van deze voorbereidende werkzaamheden wordt eind volgende week gestart met het aanbrengen van de eerste funderingspalen.

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan 

In de bouwkuip Plesmanlaan zijn de werkzaamheden voor de bouw van de ongelijkvloerse kruising in volle gang met het vlechten van de wapening en het plaatsen van bekisting. Deze voorbereidende werkzaamheden voor de betonstort vinden dagelijks (maandag t/m zaterdag) plaats. Hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

 

Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief