Bouwcommunicatie week 4

Datum: 22-01-2016

Hoe ver zijn we nu?

Afgelopen week is Heijmans gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe Haagse Schouwweg west, nabij Holiday Inn. Deze werkzaamheden bestonden uit het opbreken van de bestaande oprit naar de panden van de Haagse Schouwweg 6 en 8 en het creëren van een tijdelijke alternatieve toerit naar de parkeerplaats naar onze bouwkeet.

 

Werkzaamheden: 

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan en ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

Aanstaande zaterdag zijn wij in beide bouwkuipen bezig met verschillende opruimwerkzaamheden. Volgende week gaan wij verder met het vlechten van wapening, het plaatsen van bekisting en staan er enkele betonstorts op de planning.

Ook volgende week zaterdag (30 januari) zullen er diverse opruimwerkzaamheden verricht worden in de bouwkuipen. Hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

 

Werkzaamheden langs de Haagse Schouwweg

Aan de oostzijde van de Haagse Schouwweg, tussen de Dr. Lelylaan en de Plesmanlaan, wordt gewerkt aan de nieuwe Haagse Schouwweg. Komende week leggen wij een bypass aan voor het fiets-/voetpad langs de Haagse Schouwweg (vanaf de Van Ravelingenstraat). Dit tijdelijke fietspad wordt een week later in gebruik genomen zodat het bestaande fiets-voetpad opgebroken kan worden voor de aanleg van de nieuwe definitieve paden. Voor deze werkzaamheden zal een aantal meter van de tijdelijke geluidswal aan de noordzijde afgegraven worden. De geluidswal blijft behouden tot aan schutting van het meest noordelijke huis in het rijtje van het Jan Paetsplein, maar zie de ook figuur hieronder voor de nieuwe lengte van de geluidswal.  

 

Werkzaamheden Haagse Schouwweg-west

De werkzaamheden komende week aan het westelijk deel van de Haagse Schouwweg (tussen de rotonde voor Holiday Inn en de kruising met de Dr. Lelylaan) bestaan uit het opbreken van vervallen weggedeelten en het verwijderen van bestaande ondergrondse infrastructuur. Er zijn hiervoor verkeersmaatregelen ingesteld vanaf de kruising Haagse Schouwweg / Dr. Lelylaan, deze zullen gedurende de komende weken in stand blijven.

Daarnaast wordt er komende week gewerkt aan de entree nabij de gebouwen aan de Haagse Schouwweg 6 en 8, deze blijven gedurende de werkzaamheden toegankelijk via een alternatieve toerit nabij de huidige entree. Ook de toegang tot de parkeerplaats naast onze keet is hierbij verplaatst. Dit heeft allemaal te maken met de voorbereidingen die wij op dit moment aan het treffen zijn voor de aanleg van de nieuwe weg.

 

Huidige verkeerssituatie

Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief