Bouwcommunicatie week 5

Datum: 29-01-2016

Beste belangstellende, 

 

Hoe ver zijn we nu?

De werkzaamheden aan de Haagse Schouwweg tussen de kruising met de Dr. Lelylaan en Holiday Inn zijn van start gegaan; in de komende weken leggen wij daar de nieuwe weg en fietspad aan.

In de bouwkuip Plesmanlaan wordt ondertussen het dek over de tunnelbak opgebouwd. Vanaf mei rijdt het verkeer in de tweede bouwfase al over dit dek heen, terwijl de werkzaamheden aan de ongelijkvloerse kruising aan de westzijde verder gaan.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan en ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

Aanstaande zaterdag en volgende week zaterdag (30 januari en 6 februari) zijn wij in beide bouwkuipen bezig met verschillende werkzaamheden, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

Volgende week gaan wij verder met het vlechten van wapening, het plaatsen van bekisting en staan er enkele betonstorts op de planning. In de bouwkuip Plesmanlaan wordt met name gewerkt aan de bekisting aan het aanbrengen van de ondersteuning en bekisting van het dek waar straks het verkeer overheen rijdt.

 

Werkzaamheden langs de Haagse Schouwweg

Aan de oostzijde van de Haagse Schouwweg, tussen de Dr. Lelylaan en de Plesmanlaan, zijn wij bezig met de aanleg van de nieuwe Haagse Schouwweg. Vanaf komende week wordt er een tijdelijk fietspad ingericht tussen de Van Ravelingenstraat en de Haagse Schouwweg om ruimte te creëren om het oude fietspad op te breken en het nieuwe fietspad te realiseren. Dit tijdelijk fietspad blijft circa vier weken in stand. Voor deze werkzaamheden zal een aantal meter van de tijdelijke geluidswal aan de noordzijde afgegraven worden. De verwachte overlast van deze werkzaamheden voor de omgeving is beperkt.

 

Werkzaamheden Haagse Schouwweg-west

De werkzaamheden komende week aan het westelijk deel van de Haagse Schouwweg (tussen de rotonde voor Holiday Inn en de kruising met de Dr. Lelylaan) bestaan uit het opbreken van vervallen weggedeelten en het verwijderen van bestaande ondergrondse infrastructuur. Er zijn hiervoor verkeersmaatregelen ingesteld vanaf de kruising Haagse Schouwweg / Dr. Lelylaan, deze zullen gedurende de komende weken in stand blijven. Ook de toegang tot de parkeerplaats naast onze keet is voor deze werkzaamheden verplaatst.

Daarnaast wordt vanaf aanstaande dinsdag de entree naar de panden van de Haagse Schouwweg 6 en 8 opengebroken om vervallen infrastructuur te verwijderen en vervolgens wordt de inrit weer opnieuw bestraat. Gedurende deze werkzaamheden, die circa een week duren, blijven de panden toegankelijk via een alternatieve toerit nabij de huidige entree.

 

Huidige verkeerssituatie


Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief