Bouwcommunicatie week 6

Datum: 05-02-2016

Beste belangstellende, 

 

Hoe ver zijn we nu?

Vanaf komende week wordt een deel van de Haagse Schouwweg ten westen van de kruising met de Dr. Lelylaan geasfalteerd. In de bouwkuip Plesmanlaan zijn de voorbereidingen voor het dek over de ongelijkvloerse kruising in volle gang. Over enkele weken zal ook hier het beton gestort worden en in bouwfase 2, vanaf mei, rijdt het verkeer al over deze weg.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan en ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

Aanstaande zaterdag en volgende week zaterdag (30 januari en 6 februari) zijn wij in beide bouwkuipen bezig met verschillende werkzaamheden, hierbij wordt weinig overlast voor de omgeving verwacht.

Volgende week gaan wij verder met het vlechten van wapening, het plaatsen van bekisting en staan er enkele betonstorts op de planning. In de bouwkuip Plesmanlaan wordt met name gewerkt aan het dek waar straks het verkeer overheen rijdt.

 

Werkzaamheden langs de Haagse Schouwweg

Aan de oostzijde van de Haagse Schouwweg, tussen de Dr. Lelylaan en de Plesmanlaan, zijn wij in ons werkterrein hard bezig met diverse werkzaamheden. De onderbouw voor de nieuwe Haagse Schouwweg ligt bijna klaar.

Daarnaast wordt er een tijdelijk fietspad ingericht tussen de Van Ravelingenstraat en de Haagse Schouwweg om ruimte te creëren om het oude fietspad op te breken en het nieuwe definitieve fietspad te realiseren. Tevens wordt er een nieuwe duiker aangelegd. Dit tijdelijk fietspad wordt in de loop van komende week opengesteld en blijft circa vier weken in stand. Voor deze werkzaamheden is een aantal meter van de tijdelijke geluidswal aan de noordzijde afgegraven. Hier kan enige overlast voor de omgeving ontstaan.

 

Werkzaamheden Haagse Schouwweg-west

Aanstaande zaterdag (5 februari) zullen wij de toerit naar de gebouwen van Haagse Schouwweg 6 en 8 vervangen. Gedurende deze werkzaamheden zijn de panden met de auto niet bereikbaar. Er is de mogelijkheid tot parkeren op de parkeerstrook nabij de entree; het terrein blijft te voet gewoon bereikbaar.

Komende week wordt er asfalt aangebracht voor het fietspad Haagse Schouwweg tussen de rotonde voor Holiday Inn en de kruising met de Dr. Lelylaan; tevens wordt een deel van de noordelijke rijbaan geasfalteerd.

De verkeersmaatregelen die op het moment zijn ingesteld blijven in stand. Gedurende de komende weken wordt ook het overige asfalt aangebracht en zullen hier verdere verkeersmaatregelen voor ingesteld worden. De verwachte overlast voor de omgeving is beperkt.

 

Kappen bomen middenberm Plesmanlaan

In verband met de gewijzigde ligging van de toekomstige Plesmanlaan, worden er komende week (op donderdag 11 februari) vijf bomen gekapt in de middenberm van de Plesmanlaan, ten oosten van de kruising met de Einsteinweg / Verbeekstraat. De kap van deze bomen is vergund door de gemeente Leiden.

Gedurende de werkzaamheden worden er verkeersmaatregelen ingesteld.

 

 

Huidige verkeerssituatie:


Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief