Bouwcommunicatie week 20

Datum: 13-05-2016

Hoe ver zijn we nu?

Bouwfase 2 is in volle gang: de bouwkuip aan de Plesmanlaan is deze week gereed en aankomende week wordt er gestart met de bouwkuip fase 2 voor de fietstunnel.

Aanstaande maandag, tweede Pinksterdag, wordt niet gewerkt.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuipen fietstunnel Dr. Lelylaan en ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

Vanaf aanstaande dinsdag 17 mei wordt de tweede bouwkuip voor de fietstunnel aangebracht. Hiervoor worden damwanden getrild gedurende de hele week, met mogelijke uitloop naar de week daarop. Hierbij is hinder door geluid en trillingen niet uit te sluiten.

 

Werkzaamheden Verbeektunnel

In de Verbeektunnel blijven de eerder ingestelde verkeersmaatregelen van kracht; er wordt afwisselend aan beide zijdes van de tunnel gewerkt en gedurende de werkzaamheden is slechts de helft van de tunnel toegankelijk. De tunnel blijft gedurende de werkzaamheden wel open, fietsers wordt verzocht af te stappen. Gedurende de werkzaamheden wordt beperkte overlast verwacht als gevolg van geluidshinder en de verkeersmaatregelen.

 

Aanleg geluidswal langs Dr. Lelylaan / Jan Paetsplein

De tijdelijke geluidswal van big bags die gedurende bouwfase 1 benodigd was, is helemaal verwijderd. De onderbouw van de nieuwe geluidswal zijn aangelegd. Komende week wordt de geluidswal verder op hoogte gebracht; om te zorgen dat de nieuwe geluidswal zo snel mogelijk gereed is, zal er ’s avonds misschien langer doorgewerkt worden dan u gewend bent, tot uiterlijk 19:30 uur.

 

Na de aanleg van de geluidswal hebben wij nog enkele weken nodig om het fietspad hierop te realiseren. Dit is al het definitieve fietspad, met uitzondering van het laatste deel dichtbij de fietstunnel, waar wij nog aan moeten sluiten op het tijdelijk fietspad.

 

Doorkijk werkzaamheden

-       Week 22 - 24: heien funderingspalen Plesmanlaan, ter hoogte van panden Haagse Schouwweg 6-8.

-       Week 23: heien funderingspalen fietstunnel Dr. Lelylaan.

 

Voor de definitieve situatie ter plaatse van de Haagse Schouwweg en de overige wegen in het projectgebied, klikt u hier.

 

Huidige verkeerssituatie:


Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief