Bouwcommunicatie week 22

Datum: 27-05-2016

Hoe ver zijn we nu? Neem een kijkje op de Dag van de Bouw!

Bouwfase 2 is in volle gang. Om alle geïnteresseerden in het project van dichtbij te laten zien hoe de werkzaamheden ervoor staan, doet Heijmans in samenwerking met de Gemeente Leiden op zaterdag 4 juni a.s. mee aan de Dag van de Bouw. Op deze dag is onze bouwkuip aan de Plesmanlaan van 10:00 uur tot 16:00 uur geopend voor bezoekers. Meer informatie over deze dag vindt u hier. Zie ook onderstaande afbeelding voor de toegangslocatie van de bouwkuip.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Deze week staan de werkzaamheden in de bouwkuip van de fietstunnel in het teken van opruimen en schoonmaken, zoals het ontgraven van de bouwkuip. Hierbij worden graafmachines en vrachtwagens toegepast, dit kan geluidshinder met zich meebrengen.

In week 23 worden hier funderingspalen geheid kunnen worden.

 

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

Vanaf aanstaande maandag 30 mei worden er diversen werkzaamheden verricht in de bouwkuip Plesmanlaan. Het aanbrengen van wapening en bekisting en het storten van beton zijn hier voorbeelden van. Hierbij wordt geen hinder voor de omgeving verwacht.

Tevens zal er vanaf maandag 30 mei gestart worden met het aanbrengen van betonpalen in de bouwkuip fase 2, ten westen van de Haagse Schouwweg. Hierbij is overlast als gevolg van geluids-en trillinghinder niet uit te sluiten.

 

Werkzaamheden Verbeektunnel

In de Verbeektunnel blijven de eerder ingestelde verkeersmaatregelen van kracht; er wordt afwisselend aan beide zijdes van de tunnel gewerkt en gedurende de werkzaamheden is slechts de helft van de tunnel toegankelijk. De tunnel blijft gedurende de werkzaamheden wel open, fietsers wordt verzocht af te stappen. Komende week worden de wanden van de tunnel aangestort. Gedurende de werkzaamheden wordt beperkte overlast verwacht als gevolg van geluidshinder en de verkeersmaatregelen.

 

Doorkijk werkzaamheden

-       Week 22 - 24: heien funderingspalen Plesmanlaan, ter hoogte van panden Haagse Schouwweg 6-8.

-       Week 23: heien funderingspalen fietstunnel Dr. Lelylaan, aan de achterzijde van het Jan Paetsplein.

-       Week 25: heien funderingspalen nieuw dek fietstunnel Verbeekstraat, ter hoogte van het Hoogheemraadschap.

 

Voor de definitieve situatie ter plaatse van de Haagse Schouwweg en de overige wegen in het projectgebied, klikt u hier.

 

Huidige verkeerssituatie:


Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief