Bouwcommunicatie week 23

Datum: 03-06-2016

Hoe ver zijn we nu? Neem een kijkje op de Dag van de Bouw!

Bouwfase 2 is in volle gang. Aankomende zaterdag 4 juni doet Heijmans in samenwerking met de Gemeente Leiden mee aan de Dag van de Bouw. Op deze dag is de bouwkuip aan de Plesmanlaan van 10:00 tot 16:00 geopend voor alle geïnteresseerden die het project eens van dichtbij willen bekijken.  Meer informatie over de Dag van de Bouw vindt u hier.

Zie ook onderstaande afbeelding voor de toegangslocatie van de bouwkuip.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan

Deze week staan de werkzaamheden in het teken van het aanbrengen van funderingspalen in de fietstunnel Dr. Lelylaan, aan de achterzijde van het Jan Paetsplein. De werkzaamheden duren ongeveer één week en overlast als gevolg van geluids-en trillinghinder is hierbij niet uit te sluiten.

 

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

De werkzaamheden rondom het aanbrengen van funderingspalen in de bouwkuip fase 2, ten westen van de Haagse Schouwweg worden in week 23 voortgezet en duurt tot eind week 24. Tijdens deze werkzaamheden is overlast als gevolg van geluids-en trillinghinder niet uit te sluiten. Verder zal in de bouwkuip ook beton worden gestort en bekisting en wapening worden aangebracht. Dit veroorzaakt geen overlast voor de omgeving.

 

Werkzaamheden Verbeektunnel

In de Verbeektunnel blijven de eerder ingestelde verkeersmaatregelen van kracht; er wordt afwisselend aan beide zijden van de tunnel gewerkt en gedurende de werkzaamheden is slechts de helft van de tunnel toegankelijk. De tunnel blijft gedurende de werkzaamheden wel open en fietsers worden verzocht af te stappen. Komende week worden de wanden van de tunnel verder aangestort. Gedurende de werkzaamheden wordt beperkte overlast verwacht als gevolg van geluidshinder en de verkeersmaatregelen.

 

Doorkijk werkzaamheden

-        Week 23 - 24: heien funderingspalen Plesmanlaan, ter hoogte van panden Haagse Schouwweg 6-8.

-        Week 25: heien funderingspalen nieuw dek fietstunnel Verbeekstraat, ter hoogte van het Hoogheemraadschap.

 

Voor de definitieve situatie ter plaatse van de Haagse Schouwweg en de overige wegen in het projectgebied, klikt u hier.

 

Huidige verkeerssituatie:


Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief