Bouwcommunicatie week 25

Datum: 17-06-2016

Hoe ver zijn we nu?

Deze week is de laatste funderingspaal voor de ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan aangebracht; ook voor de fietstunnel zijn de funderingswerkzaamheden gereed. Komende week wordt het fietspad ten noorden van de Dr. Lelylaan afgerond en worden de werkzaamheden aan de kruising Verbeekstraat/Einsteinweg – Plesmanlaan opgestart.

Daarnaast worden de definitieve rode deklagen van meerdere fietspaden in het gebied aangebracht.

 

Werkzaamheden:

Werkzaamheden bouwkuip fietstunnel Dr. Lelylaan  

De werkzaamheden in de bouwkuip van de Dr. Lelylaan bestaan voornamelijk uit het aanbrengen van bekisting en wapening en het storten van beton. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

 

Werkzaamheden bouwkuip ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan

De werkzaamheden rondom het aanbrengen van funderingspalen zijn in zijn geheel afgerond. Verder worden in de bouwkuip de reeds geplaatste “koppen gesneld”, wat inhoudt dat de funderingspalen gereed worden gemaakt voor het vervlechten met de wapening van de vloer zodat hier vervolgens beton overheen gestort kan worden. Tenslotte zijn ze in de bouwkuip ook gestart met de afbouw: het aanbrengen van de tegels aan de wanden. Gedurende deze werkzaamheden wordt geen overlast voor de omgeving verwacht.

 

Werkzaamheden Verbeektunnel

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni worden de funderingspalen voor het nieuwe dek aan de fietstunnel Verbeekstraat aangebracht, ter hoogte van het Hoogheemraadschap. Geluids- en/of trillinghinder is gedurende deze werkzaamheden niet uit te sluiten.

Op vrijdag 24 juni worden de palen aan de oostzijde geheid, hiervoor worden geen verkeersmaatregelen ingesteld. Op zaterdag 25 juni worden de heipalen aan de westzijde geheid, hiervoor is het nodig om de Einsteinweg vanaf de Plesmanlaan af te sluiten tussen 7:00 en 17:00 uur.

 

Werkzaamheden kruising Verbeekstraat – Plesmanlaan - Einsteinweg

Het vernieuwen van de kruising Verbeekstraat/Einsteinweg – Plesmanlaan behoort ook tot het project OBSP. De komende drie maanden worden hier ook de nodige werkzaamheden verricht; buiten het verkeer, maar ook op of ter plaatse van de bestaande wegen, hierdoor zal het afwisselend nodig zijn zo nu en dan rijbanen of richtingen af te sluiten en verkeersmaatregelen in te stellen. De bereikbaarheid van alle locaties blijft gegarandeerd, maar dit wordt zo nu en dan via omleidingen gerealiseerd.

 

Vanaf maandag 27 juni wordt langs de Einsteinweg, bij de kruising van de Archimedesweg, werkzaamheden verricht aan de riolering en onderbouw en aanleg van fietspad. Voor deze werkzaamheden is het nodig om de toegang tot de Archimedesweg vanaf de Einsteinweg gedurende twee weken af te sluiten. Vanaf maandag 27 juni is de toegang tot Archimedesweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer hiervoor wordt een omleiding ingesteld via de Zernikedreef. Voor fietsers en voetgangers blijft de weg wel open.

 

Verkeerssituatie kruising Verbeekstraat – Plesmanlaan – Einsteinweg:

 

Werkzaamheden fietspad Dr. Lelylaan

Aanstaande zaterdag 18 juni worden werkzaamheden verricht aan het fietspad Dr. Lelylaan, het afwerken van de bermen. Dinsdag wordt het fietspad geasfalteerd en vanaf aanstaande woensdag 22 juni wordt het fietspad na een afsluiting van circa driekwart jaar weer geopend. Vanaf woensdagmiddag 22 juni sluiten wij vervolgens het fietspad aan de zuidzijde van de Dr. Lelylaan tussen de Haagse Schouwweg en de fietsersbrug gedurende enkele weken af, om ook hier het nieuwe fietspad aan te leggen.

 

Doorkijk werkzaamheden

-       Week 26-27: aanleg riolering ter plaatse van de Archimedesweg. Gedurende deze werkzaamheden zal de Archimedesweg vanaf de Einsteinweg tijdelijk niet meer toegankelijk zijn.

-       Week 26-27: werkzaamheden ter plaatse van de inritten van het Steenis gebouw. Tijdens deze werkzaamheden is de zuidelijke inrit tot het Van Steenisgebouw afgesloten.

-       Week 29-34: afwisselend afsluiten rijbanen ter plaatse van de kruising Einsteinweg/Verbeekstraat – Plesmanlaan. De bereikbaarheid blijft gegarandeerd.

-       Week 34: werkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties in de nacht, van 20:00 tot 06:00. Gedurende deze werkzaamheden zal het verkeer begeleid worden door verkeersregelaars.

-       Weekenden week 35 / 36:

 

Voor de definitieve situatie ter plaatse van de Haagse Schouwweg en de overige wegen in het projectgebied, klikt u hier.

 

Huidige verkeerssituatie:


Bekijk ook het: Nieuwsoverzicht
Bekijk ook het: Nieuwsarchief