OBSP

Heijmans past in opdracht van de gemeente Leiden het projectgebied OBSP aan. Dit omvat het verleggen van de kabels en leidingen in het gebied (gas, water, elektra en stadsverwarming), het herinrichten van de drie kruispunten in het gebied, het aanleggen van een ongelijkvloerse kruising in de Plesmanlaan en het aanleggen van een fietstunnel langs de Haagse Schouwweg.

Het projectgebied OBSP. De nummers verwijzen naar onderstaande impressies


Ongelijkvloerse kruising Plesmanlaan


Ter plaatse van het kruispunt Plesmanlaan - Ehrenfestweg/Haagse Schouwweg wordt een ongelijkvloerse kruising gerealiseerd. Het verkeer over de Plesmanlaan, tussen A44 en Einsteinweg/Verbeekstraat, wordt door een verdiepte ligging onder het overige verkeer geleid.

1) De onderdoorgang Plesmanlaan vanaf de A44

2) De onderdoorgang Plesmanlaan, vanaf de A44, met een continu functioneel lichtbeeld

 

Fietstunnel Dr. Lelylaan 

Ter plaatse van de kruising Haagse Schouwweg - Dr. Lelylaan wordt voor het langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) een fietstunnel gerealiseerd onder de Dr. Lelylaan door.

 

3) Fietstunnel Dr. Lelylaan gezien vanaf het noorden

 

Herinrichting wegen

4) Ehrenfestweg, entree LBSP met zicht op het Gorlaeusgebouw

 

5) Noordzijde van de Plesmanlaan, komende vanaf de Einsteinweg richting de Ehrenfestweg met vrijliggend fiets- en voetpad

 

6) De langzaamverkeerstunnel vanaf de Einsteinweg richting de Verbeekstraat, onder de Plesmanlaan, krijgt een nieuwe open en lichte uitstraling

 

7) De Haagse Schouwweg vanaf kruising Dr. Lelylaan richting Plesmanlaan

 

8) De nieuwe inrichting van de Plesmanlaan, vanaf A44 richting centrum